Tekenbeet | Print |

Tekenbeet

Teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken.
Lyme kan gepaard gaan met gewrichtsklachten en verlammingen. Niet iedereen die door een teek is gebeten, krijgt deze ziekte.
Een teek moet op de juiste manier worden verwijderd, bij voorkeur voordat hij zich heeft vastgebeten.

Actie

Pak met behulp van een tekenpincet de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast. Trek de teek met een draaiende beweging uit de huid. Ontsmet het wondje hierna. Gebruik voor het verwijderen van teken geen alcohol of benzine. Ga naar de huisarts als het verwijderen van de teek niet lukt.

Inschakelen professionele hulp
 Noteer de datum van de tekenbeet en houd een maand lang in de gaten of er een rode kring ontstaat rondom de tekenbeet. Neem dan contact op met uw huisarts. Doe dat ook bij ongewone vermoeidheid, koorts, verminderde eetlust of pijn aan gewrichten.

teek
Foto: stichting saag